Δημοσιεύτηκε 06.12.2016 16

Νάνι νάνι

Από την προγιαγιά ως τη μαμά, τα τραγούδησαν όλες και τώρα είναι η σειρά σου: το νανούρισμα είναι μια μοναδική στιγμή  ανάμεσα σε σένα και στο μωρό σου.

 

Από το παραδοσιακό  Νάνι νάνι, ως τις μπαλάντες που ακούμε και μεγάλοι, είναι πολλά τα τραγούδια που μπορείς να τραγουδήσεις στο μικρό σου για να το κοιμίσεις.

Η στιγμή του νανουρίσματος είναι σημαντική για το παιδί σου γιατί το βοηθά να χαλαρώσει  και να αποκοιμηθεί ήρεμα, χάρη στον ήρεμο τόνο της φωνής σου  και στη γλυκιά και ισορροπημένη μελωδία του τραγουδιού. Το παιδί σου αναγνωρίζει τη φωνή σου από τότε που είναι στην κοιλιά  και καθώς σε ακούει να τραγουδάς γλυκά, νιώθει προστατευμένο από τον κόσμο που το περιβάλλει και καμιά φορά το φοβίζει. Συχνά τα παραδοσιακά νανουρίσματα  έχουν ως πρωταγωνιστές  χαρακτήρες που το βοηθούν να εξορκίσει τους φόβους του και είναι ακριβώς για αυτό σημαντικά. Άλλα πάλι έχουν πιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, χωρίς όμως να παραμελείται η τρυφερότητα στη σχέση μαμάς και παιδιού, όπως το Φεγγαράκι μου Λαμπρό.

Μια άλλη σημαντική λειτουργία είναι να καθορίσεις μια πρώτη επαφή με το μωρό σου και τη μουσική. Να λοιπόν που μπορείς να δημιουργήσεις το ρεπερτόριό του ξεκινώντας από τα κλασικά παιδικά τραγούδια, για να συνεχίσεις με τις δικές σου πιο σύγχρονες μουσικές προτιμήσεις που το μωρό σου θα μάθει να αγαπά.

 

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά!