Home Ελεύθερος χρόνος Σήμερα μαμά, πάντα γυναίκα

Δημοσιεύτηκε 06.12.2016 17

Σήμερα μαμά, πάντα γυναίκα

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, η 8η Μαρτίου αναγνωρίζεται διεθνώς ως η ημέρα της Γυναίκας. Μια μέρα για να γιορτάσουμε τη σημασία του ρόλου των γυναικών στην καθημερινή ζωή, καθώς και τις κατακτήσεις που έχουν επιτευχθεί σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Όμως, πάνω απ’όλα, είναι μια μέρα για να θυμηθούμε πόσα ακόμα πρέπει να γίνουν για να υπάρξει ισοτιμία με το αντρικό φύλο, που, ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες, είναι ακόμα αρκετά μακριά από την πραγματικότητα.

Αν σκεφτούμε το πραγματικό νόημα αυτής της γιορτής και όχι μόνο την εμπορική της διάσταση όπως συχνά συμβαίνει, είναι σωστό να γιορτάζεται όσο καλύτερα γίνεται, ακόμα και σήμερα που είσαι μαμά ή μάλλον ακριβώς επειδή είσαι μαμά!

Μπορείς να βρεις λίγο χώρο για σένα και μόνο, μακριά από τον μπαμπά και τα παιδιά, χαρίζοντας στον εαυτό σου μια έξοδο με φίλες και, πίνοντας ένα ποτήρι καλό κρασί στην υγειά σας (εάν βέβαια περιμένεις παιδί ή εάν θηλάζεις όχι πάνω από ένα ποτήρι) σε ένα από τα αγαπημένα σου μέρη, ή, αν προτιμάς κάτι εντελώς διαφορετικό, σε ένα εστιατόριο που θες ακόμα να ανακαλύψεις. Πρέπει να φοράς ρούχα στο κίτρινο της μιμόζας ή ένα αξεσουάρ, για τις λιγότερο τολμηρές: μπορεί να είναι ένα ζευγάρι γυαλιστερές μπαλαρίνες, μια ελαφριά ζακέτα, ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου ή ένα κόσμημα vintage, αλλά ό,τι κι αν διαλέξεις να βάλεις, θα είσαι τέλεια για την περίσταση και δεν θα μπορείς να περάσεις απαρατήρητη!

Αλλά αν η μαμά δεν πάει να γιορτάσει, το πάρτι μπορεί να έρθει στο σπίτι!

Απόψε όμως μην μαγειρέψεις -άσε τον μπαμπά να το κάνει- για να μπεις ακόμα καλύτερα στο πνεύμα της γιορτής! Αν ο μπαμπάς κιόλας έχει βοήθεια από μικρά έμπειρα χεράκια, τότε η επιτυχία θα είναι εγγυημένη ό,τι κι αν φτιάξουν οι σεφ, από μια τέλεια πίτσα μέχρι τα πιο εξεζητημένα φαγητά! Και για να δώσεις περισσότερο γούστο στην πρόκληση αυτή, δοκίμασε να προτείνεις ένα θέμα για το μενού: το κίτρινο χρώμα!

Με αυτό το χρώμα θα μπορείς να φτιάξεις μαζί με το παιδί σου και κάποια διακόσμηση για το τραπέζι.

Αν έχεις κοριτσάκι, μπορείτε μαζί να φτιάξετε ένα αξεσουάρ για να το φορέσετε στο δείπνο “σας”: από ένα απλό κολιέ φτιαγμένο με μακαρόνια πένες χρωματισμένες με κίτρινη τέμπερα μέχρι μια χαριτωμένη στέκα μαλλιών με ρετρό ύφος.

Αν από την άλλη έχεις αγοράκι, ετοίμασε χαρτόνι, χαρτί γκοφρέ, κόλλα και πινέλα και ζήτησε τη βοήθειά του για να φτιάξετε ευχετήριες κάρτες για γιαγιάδες και θείες, σε “στυλ μιμόζα”, ή χρησιμοποίησε λαχανικά αντί για βαμβάκι για να δημιουργήσετε με το παιδί σας ένα αυθεντικότατο σχέδιο με όλες τις αποχρώσεις του κίτρινου!

Καλή γιορτή της Γυναίκας, μαμά!