Όροι χρήσης

Όροι χρήσης της ιστοσελίδας

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα Prénatal!

Οι παρόντες Όροι Χρήσης του site (που στη συνέχεια θα αναφέρονται ως «Όροι Χρήσης») διέπουν την πρόσβασή και τη χρήση της ιστοσελίδας που ανήκει στην  Prénatal και που ακολούθως θα αναφέρεται ως «sitePRÉNATAL».

Η πρόσβαση και η χρήση αυτής της ιστοσελίδας βασίζεται στην υπόθεση ότι αυτοί οι Όροι Χρήσης έχουν διαβαστεί και κατανοηθεί. Η χρήση του site PRÉNATAL συνεπάγεται την αποδοχή των Όρων Χρήσης.

Αυτή η ιστοσελίδα λειτουργεί και συντηρείται από την Prénatal SpA, που ακολούθως θα ονομάσουμε «PRÉNATAL».

Η PRÉNATAL είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών του Como με αρ. 286755 και Α.Φ.Μ . 00857680151.

Η  PRÉNATAL έχει την νόμιμη έδρα της στην Ιταλία, viaTornese 10, 22070 Grandate (Como), καθώς και την διοικητική  έδρα της στην Ιταλία, Viale Colleoni αρ. 21, 20864 Agrate Brianza (MB).

n° RAEE IT08010000000077 – n° PILE IT09090P00001609

Αν χρειάζεσαι βοήθεια, μπορείς να επισκεφτείς τον τομέα της ιστοσελίδας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ή ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ για πληροφορίες ή υποστήριξη για το πώς θα εγγραφείς, μπορείς επίσης να μας στείλεις τις προτάσεις σου και άλλες γενικές πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρονται ή παρέχονται από την PRÉNATAL.

Μπορείς επίσης να γράψεις στην:

PrénatalΑΕΒΕ
Βασ.ΓεωργίουΑ’ 17 &Πραξιτέλους131
18532 –Πειραιάς

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο.

Η PRÉNATAL μπορεί να τροποποιήσει ή απλά να ενημερώσει το σύνολο ή μέρος των παρόντων Όρων Χρήσης. Τυχόν αλλαγές ή ενημερώσεις των Όρων Χρήσης θα είναι διαθέσιμες για όλους τους χρήστες μας στην αρχική σελίδα της PRÉNATAL. Οι ενημερώσεις θα είναι δεσμευτικές μόλις αναρτηθούν στην ιστοσελίδα σε αυτή την ενότητα.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να έχεις πρόσβαση τακτικά σε αυτή την ενότητα στην ιστοσελίδα, για να λαμβάνεις γνώση για τους πιο πρόσφατους και ενημερωμένους Όρους Χρήσης.

Αν δεν συμφωνείς με το σύνολο ή με ένα μέρος των παρόντων Όρων Χρήσης, θα σε παρακαλούσαμε να μην χρησιμοποιείς την ιστοσελίδα της PRÉNATAL.

Η πρόσβαση και η χρήση της ιστοσελίδας PRÉNATAL, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης των ιστοσελίδων, της επικοινωνίας με την PRÉNATAL, της λήψης στοιχείων για τα προϊόντα είναι διαθέσιμη μόνο για τους χρήστες μας, αποκλειστικά και μόνο για προσωπικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση για επαγγελματικές ή εμπορικές δραστηριότητες κάθε είδους.

Να θυμάσαι ότι έχεις την ευθύνη για την κακή χρήση της ιστοσελίδας PRÉNATAL και των περιεχομένων της. Η PRÉNATAL δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση της ιστοσελίδας PRÉNATAL από οποιονδήποτε από τους χρήστες, που είναι ασυμβίβαστη με το δίκαιο και με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Ειδικότερα, θα φέρεις την ευθύνη στην περίπτωση της διάδοσης λανθασμένων και ψευδών πληροφοριών ή στοιχείων ή που αφορούν τρίτους (σε περίπτωση που οι τρίτοι δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους), καθώς και για κάθε κακή χρήση των δεδομένων αυτών ή των πληροφοριών.

1. Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Σε προσκαλούμε να διαβάσεις την Πολιτική απορρήτου που ισχύει και στην περίπτωση που επιλέξεις να επισκεφτείς την ιστοσελίδα της PRÉNATAL και να χρησιμοποιήσεις τις διαθέσιμες υπηρεσίες. Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς και για ποιους σκοπούς η PRÉNATAL  συλλέγει και χρησιμοποιεί τα προσωπικά σου στοιχεία.

2. Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας PRÉNATAL, στο οποίο περιλαμβάνονται –χωρίς περιορισμούς- τα έργα, οι εικόνες, οι φωτογραφίες, οι διάλογοι, η μουσική, οι ήχοι, τα βίντεο, τα κείμενα, τα σχέδια, τα σχήματα, οι λογότυποι και οποιοδήποτε άλλο υλικό που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Prénatal σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων των μενού, των ιστοσελίδων, των γραφικών, των χρωμάτων, των σχεδίων, των εργαλείων, των γραμματοσειρών, του σχεδιασμού της ιστοσελίδας, των διαγραμμάτων, των σχεδίωνlayout, των μεθόδων, των  διαδικασιών, των λειτουργιών και του λογισμικού που αποτελούν μέρος της ιστοσελίδας της PRÉNATAL προστατεύονται από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, εν όλω ή εν μέρει, σε οποιαδήποτε μορφή, εν όλω ή εν μέρει, της ιστοσελίδας της PRÉNATAL και του περιεχομένου της χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της PRÉNATAL.

Η PRÉNATAL έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να επιτρέπει ή να απαγορεύει την αναπαραγωγή (άμεση ή έμμεση, προσωρινή ή μόνιμη ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή με οποιαδήποτε μορφή, εν όλω ή εν μέρει) της ιστοσελίδας PRÉNATAL και του περιεχομένου της.

Όσον αφορά τη χρήση της ιστοσελίδαςPRÉNATAL, επιτρέπεται μόνο να δεις την ιστοσελίδα και το περιεχόμενό της.

Μπορείς, επίσης, να εκτελείς όλες τις άλλες προσωρινές πράξεις αναπαραγωγής, οι οποίες είναι μεταβατικές ή παρεπόμενες και οι οποίες είναι αναγκαίες για να δεις  το site της PRÉNATAL και το περιεχόμενό του. Έχεις επίσης τη δυνατότητα να περιηγηθείς στον δικτυακό τόπο για τη νόμιμη χρήση του site και του περιεχομένου  του.

Δεν έχεις το δικαίωμα να αναπαράγεις, με οποιοδήποτε μέσο ή με οποιαδήποτε μορφή, εν όλω και εν μέρει, την ιστοσελίδα PRÉNATAL και το περιεχόμενό της. Τυχόν αναπαραγωγή πρέπει να εγκρίνεται κάθε φορά από την PRÉNATAL ή, αν είναι απαραίτητο, από τους συγγραφείς ή από τρίτους που είναι νόμιμοι κάτοχοι των δικαιωμάτων για τα έργα ή το υλικό στην ιστοσελίδα της PRÉNATAL. Η αναπαραγωγή πρέπει να γίνει για νόμιμους σκοπούς και σύμφωνα με τα πνευματικά δικαιώματα και άλλα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της PRÉNATAL και των συγγραφέων και των τρίτων που είναι οι νόμιμοι κάτοχοι των δικαιωμάτων για τις εργασίες και το υλικό στην ιστοσελίδα της PRÉNATAL.

Οι συγγραφείς ή οι κάτοχοι των δικαιωμάτων για τα έργα και το υλικό που δημοσιεύεται στην PRÉNATAL έχουν, ανά πάσα στιγμή, το δικαίωμα να διεκδικούν  την πατρότητα ή την κυριότητα του έργου τους και την ιδιοκτησία τους και να αντιτίθενται σε οποιαδήποτε στρέβλωση ή άλλη τροποποίηση του έργου και υλικών, συμπεριλαμβανομένων τυχόν ζημιών στα έργα και τα υλικά που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την τιμή και την υπόληψη των συγγραφέων.

Συμφωνείς να σέβεσαι τα πνευματικά δικαιώματα των συγγραφέων και των δικαιωμάτων των κατόχων που έχουν επιλέξει να δημοσιεύσουν την εργασία τους και τα υλικά στην ιστοσελίδα της PRÉNATAL ή έχουν συνεργαστεί με την PRÉNATAL για τη δημιουργία νέων έργων στην ιστοσελίδα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείς, με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή, το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της PRÉNATAL ή οποιαδήποτε επιμέρους εργασία ή υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα ή άλλα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Ως παράδειγμα, δεν μπορείς να αλλάξεις ή να τροποποιήσεις το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ή οποιαδήποτε εργασία που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και κάθε άλλο δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας, χωρίς τη ρητή άδεια της PRÉNATAL και χωρίς τη συγκατάθεση, όπου είναι αναγκαίο των κατόχων των έργων και των υλικών όπου εμφανίζονται  στην ιστοσελίδα της PRÉNATAL.

Η  PRÉNATAL διατηρεί το δικαίωμα να αναστείλει ή να τερματίσει την πρόσβαση των χρηστών που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα ή τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας άλλων και ενδεχομένως να λάβει νομικά μέτρα εναντίον τους.

3. Τα εμπορικά σήματα και τα ονόματα τομέων
Η PRÉNATAL είναι ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης του λογότυπου και των εμπορικών σημάτων PRÉNATAL και οποιουδήποτε άλλου σήματος που περιλαμβάνει τη λέξη και το όνομα του τομέα.

Όλοι οι άλλοι λογότυποι που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους και χρησιμοποιούνται στην ιστοσελίδα της   PRÉNATAL μόνο για τους σκοπούς διάκρισης, περιγραφής και διαφήμισης των προϊόντων που πωλούνται.

Η PRÉNATAL και όλοι οι άλλοι ιδιοκτήτες των εμπορικών σημάτων έχουν το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης των εμπορικών σημάτων.

Δεν επιτρέπεται, χωρίς τη συγκατάθεση της PRÉNATAL και κάθε άλλου κατόχου  των εμπορικών σημάτων στην ιστοσελίδα της, να χρησιμοποιείς  αυτά τα εμπορικά σήματα για τη διάκριση προϊόντων ή υπηρεσιών.

Τα περισσότερα από τα εμπορικά σήματα που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της PRÉNATAL είναι διάσημα και πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό και σε κάθε χρήστη της PRÉNATAL.

Οποιαδήποτε κατάχρηση ή μη εξουσιοδοτημένη χρήση των σημάτων αυτών απαγορεύεται και οδηγεί σε σοβαρές νομικές συνέπειες. Αυτά τα εμπορικά σήματα καθώς και κάθε άλλος λογότυπος που δημοσιεύεται στην PRÉNATAL δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αποκτηθεί αθέμιτο όφελος από τον διακριτικό χαρακτήρα ή τη φήμη των σημάτων αυτών ή  προκειμένου να προκληθεί βλάβη σε αυτά και στους ιδιοκτήτες τους.

4.Link για άλλες ιστοσελίδες
Η ιστοσελίδα PRÉNATAL περιλαμβάνει συνδέσεις (link) με άλλες ιστοσελίδες που δεν έχουν καμία σχέση με τηνPRÉNATAL.

Η PRENATAL δεν έχει κανέναν έλεγχο σε αυτές τις ιστοσελίδες ή στο περιεχόμενό τους.

Η PRENATAL δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για το περιεχόμενο αυτών των ιστοσελίδων και των κανόνων που ισχύουν κατά την περιήγηση στις σελίδες τους, αλλά ούτε και για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων.

Σε παρακαλούμε να προσέχεις όταν «μπαίνεις» σε αυτούς τους δικτυακούς τόπους μέσω των συνδέσμων στην ιστοσελίδα PRÉNATAL και να διαβάζεις την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης προσεκτικά. Η δική μας Πολιτική Απορρήτου δεν εφαρμόζεται σε ιστοσελίδες άλλων εταιρειών.

Η PRÉNATAL παρέχει συνδέσμους προς άλλους δικτυακούς τόπους αποκλειστικά και μόνο για να διευκολύνει τους χρήστες μας στην αναζήτηση και την πλοήγησή τους και να διευκολυνθεί η σύνδεση με άλλους δικτυακούς τόπους στο διαδίκτυο.

Η PRENATAL δεν συστήνει στους χρήστες της να «μπαίνουν» σε αυτά ταsite.Τα link αυτά δεν αντιπροσωπεύουν κανενός είδους σύσταση, έγκριση ή προώθηση της πρόσβασης μέσω της πλοήγησης από την PRENATAL και η PRÉNATAL δεν παρέχει καμία εγγύηση για το περιεχόμενό τους, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που μπορούν να προσφέρουν ή να πουλήσουν σε χρήστες του Διαδικτύου

5.Link εξωτερικά ή εσωτερικά στην ιστοσελίδα της PRÉNATAL
Αν ενδιαφέρεσαι να συνδέσεις την αρχική σου σελίδα με την ιστοσελίδα της PRÉNATAL ή με άλλες ιστοσελίδες που μπορεί να είναι προσβάσιμες στο κοινό, παρακαλούμε επικοινώνησε με την PRÉNATAL για την αίτηση άδειας για τη σύνδεση με την ιστοσελίδα PRÉNATAL στον τομέα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ της ιστοσελίδας μας.

Σε περίπτωση που ο αιτών που προτίθεται να ενεργοποιήσει τις συνδέσεις με την ιστοσελίδα PRENATAL έχει, τώρα ή στο παρελθόν, υιοθετήσει αθέμιτες εμπορικές πρακτικές ή που δεν είναι γενικά αποδεκτές από την αγορά, ή έχει κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στην PRÉNATAL ή στους προμηθευτές της ή όταν η PRÉNATAL θεωρεί  ότι τέτοιες πρακτικές ή δραστηριότητες μπορεί να υιοθετηθούν από τον αιτούντα στο μέλλον, η PRÉNATAL έχει το δικαίωμα να αρνηθεί το link στο site της. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η χρήση ή η ανάρτηση στο deep-link της ιστοσελίδας της PRÉNATAL ή η μη εξουσιοδοτημένη χρήση meta-tags, χωρίς τη ρητή συγκατάθεση της PRÉNATAL.

6. Community Policy
Η PRÉNATAL έχει δεσμευτεί για τη χρήση της ιστοσελίδας από τους χρήστες με πλήρη σεβασμό και με προστασία της ιδιωτικής τους ζωής.

Περιγραφή των υπηρεσιών της Community

Η PRÉNATAL προσφέρει στους εγγεγραμμένους χρήστες μια ποικιλία από υπηρεσίες και λειτουργίες που επιτρέπουν τη συμμετοχή στην εικονική κοινότητα της PRÉNATAL («Community»), με σκοπό να μοιραστείς εμπειρίες που σχετίζονται με τη μητρότητα. Οι υπηρεσίες («Υπηρεσίες Community») περιλαμβάνουν:

Chat-room, για να ανταλλάσσεις μηνύματα απευθείας με τα άλλα μέλη της Community.
Φόρουμ, για να συζητάς και να εμβαθύνεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τους συμμετέχοντες στηνCommunity.
Το προφίλ μου, ένας χώρος όπου εισάγονται τα προσωπικά στοιχεία και η φωτογραφία.
Το δημόσιο προφίλ μου, η σελίδα με τα προσωπικά στοιχεία που βλέπουν όλα τα μέλη της Community

Η PRÉNATAL διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει, να αλλάξει ή να αναστείλει  οποιαδήποτε στιγμή, εν όλω ή εν μέρει, την παροχή υπηρεσιών της Community ή να περιορίσει το χώρο που χρησιμοποιείται από κάθε χρήστη και ανά πάσα στιγμή, να καλύψει ή να διαγράψει το υλικό που αναρτάται κατά τη διακριτική ευχέρεια της  PRÉNATAL χωρίς οποιαδήποτε αντίρρηση να μπορεί να ασκηθεί κατά της PRÉNATAL για το θέμα αυτό.

Στο μέτρο του δυνατού, με εξαίρεση τις περιπτώσεις παραβίασης των Όρων Χρήσης λόγω ανωτέρας βίας, οι χρήστες θα πρέπει να ενημερώνονται για τη διακοπή, αναστολή ή τερματισμό μίας ή περισσοτέρων από αυτές τις υπηρεσίες.

Η χρήση των Υπηρεσιών και η εγγραφή ως χρήστης της ιστοσελίδας περιορίζεται σε ενήλικες, δηλαδή σε όσους έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 18 ετών.

Εγγραφή χρηστών
Η πρόσβαση και η χρήση ακόμη και μίας από τις υπηρεσίες Chat και Forum είναι ελεύθερη, απαιτείται η εγγραφή στην ιστοσελίδα, και περιλαμβάνει την επιλογή ενός ονόματος χρήστη και ενός κωδικού πρόσβασης.

Με την εγγραφή σου εγγυάσαι στην PRÉNATAL ότι τα προσωπικά δεδομένα που  απαιτούνται για την εγγραφή- η επεξεργασία των οποίων από την PRÉNATAL διέπεται από την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων- είναι στην πραγματικότητα τα προσωπικά σου δεδομένα και είναι αληθή και ορθά, θα πρέπει επίσης να τα ενημερώνεις σε περίπτωση αλλαγών (π.χ. σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας, αριθμού τηλεφώνου, κλπ.).

Δεσμεύεσαι να φυλάσσεις επιμελώς το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης (password) που έχεις επιλέξει για την εγγραφή και δηλώνεις ότι έχεις επίγνωση ότι η γνωστοποίηση αυτών των στοιχείων ταυτότητας σε τρίτους ή/και η χρήση τους από τρίτους δεν επιτρέπεται και μπορεί να οδηγήσει σε δική σου ευθύνη για τη χρήση από άλλους της υπηρεσίας. Στην περίπτωση αυτή, η PRÉNATAL διατηρεί το δικαίωμα να αναστείλει ή να τερματίσει την πρόσβασή σου στην υπηρεσία.

Κανόνες δεοντολογίας για τα μέλη της Community
Με τη συμμετοχή στην Community της PRÉNATAL κάθε χρήστης συμφωνεί να τηρεί τους ακόλουθους κανόνες:

1. Απαγορεύεται κάθε είδος πρωτοβουλίας (διαμαρτυρίες εναντίον της PRÉNATAL ή του Τύπου, δημιουργία νέωνsitesή φόρουμ, κλπ.) χωρίς τη συγκατάθεση της PRÉNATAL.

2. Απαγορεύεται να δημοσιεύεις:

 • α. Links σε ιστοσελίδες/forum/chat/blog που είναι ανταγωνιστές της PRÉNATAL.
 • β. e-mail  τρίτων χωρίς την απαιτούμενη συναίνεσή τους.
 • γ. Αριθμούς τηλεφώνου ή διευθύνσεις τρίτων, χωρίς την απαιτούμενη συναίνεση τους.

3. Κάθε χρήστης δεσμεύεται ρητά να μην δημοσιεύσει οποιοδήποτε μήνυμα με περιεχόμενο το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί δυσφημιστικό, συκοφαντικό, άσεμνο, προσβλητικό του θρησκευτικού συναισθήματος, να προσβάλλει την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με το ιταλικό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο.

4. Απαγορεύονται ρητά σχόλια, φωτογραφίες και βίντεο με περιεχόμενο όπως:

 • α) Προσβολή στους θεσμούς και σε όλες τις θρησκείες. Θα πρέπει να αποφεύγονται τα σαρκαστικά, υποτιμητικά και συκοφαντικά σχόλια.
 • β) Ο ρατσισμός και κάθε αναφορά  για την κατωτερότητα ή ανωτερότητα μιας φυλής, ομάδας ανθρώπων ή πολιτισμών.
 • γ) Η υποκίνηση στη βία και τη διάπραξη εγκλημάτων.
 • δ) Υλικό παιδικής πορνογραφίας και συνδέσεις με δικτυακούς τόπους ακατάλληλους για παιδιά κάτω των 18 ετών.
 •  ε) Μηνύματα  πολιτικής προπαγάνδας. Δεν επιτρέπονται μηνύματα που περιέχουν ιδέες ή καταστάσεις  που αναφέρονται σαφώς σε πολιτικές ιδεολογίες.
 • στ) Περιεχόμενα σε αντίθεση με τους κανόνες της δημόσιας τάξης και τα χρηστά ήθη.
 • ζ) Διαφημιστικά μηνύματα και δραστηριότητες όπως είναι τα στοιχήματα, οι διαγωνισμοί, οι δημοπρασίες, οι οικονομικές συναλλαγές.
 • η) Φωτογραφικό υλικό χωρίς τη συγκατάθεση των προσώπων που απεικονίζονται.
 • θ) Δηλώσεις, σχόλια και ειδήσεις για ανθρώπους που είναι αναπόδεικτες και ως εκ τούτου αναξιόπιστες.
 • ι) προώθηση υλικού που καλύπτεται απόcopyrightκαι παραβιάζει τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • κ) Διαφημιστικά μηνύματα που προωθούν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που δεν σχετίζονται με τα θέματα που καλύπτονται.
 • λ) Γενικά όλα όσα θεωρούνται «spam».

5. Στην περίπτωση που αναδημοσιεύονται άρθρα από επίσημες ιστοσελίδες  εφημερίδες, περιοδικά, πρέπει να αναφέρεται  η πηγή, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι δεν παραβιάζεται ο νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright):

6. Δεν επιτρέπεται:

• α) Να αποστέλλονται μηνύματα που περιέχουν ύβρεις και προσβολές τόσο για τα μέλη της Community όσο και για άλλα άτομα.

• β) Η εχθρική θέση και στάση προς τους συντονιστές της Community. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις των συντονιστών, δεν αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στο φόρουμ και τυχόν διαμαρτυρίες  πρέπει να υποβάλλονται γραπτώς σε ιδιωτική μορφή.

• γ) Η συζήτηση θεμάτων που κρίνονται ακατάλληλα για το φόρουμ ή που μπορεί να προσβάλουν την ευαισθησία των άλλων χρηστών.

• δ) Η αναζήτηση πληροφοριών για  εμπορικούς σκοπούς.

7. Η παραβίαση αυτών των κανόνων θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη έγκριση ή την αφαίρεση του περιεχομένου του μηνύματος του χρήστη.

8. Η κατ’επανάληψη μη αρμόζουσα συμπεριφορά και  η παραβίαση αυτών των κανόνων μπορεί να οδηγήσει στην διαγραφή του υπεύθυνου χρήστη. Ο χρήστης που έχει  διαγράφει αρκετές φορές και  συνεχίζει να εγγράφεται και πάλι με μοναδικό σκοπό να διαταράξει την ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων θα αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές.

9. Σημειώνεται, επίσης, ότι:

• α) Η  PRÉNATAL δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί υπεύθυνη για το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αποστέλλονται από τους χρήστες, και διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει οποιοδήποτε μήνυμα ή περιεχόμενο θεωρείται ακατάλληλο ή δεν είναι σύμφωνο με το πνεύμα της Community χωρίς να αναλαμβάνει οποιαδήποτε υποχρέωση στον τομέα αυτό.

• β) Κάθε συμμετέχων αναλαμβάνει πλήρως την ποινική και αστική ευθύνη που απορρέει από το παράνομο περιεχόμενο των μηνυμάτων του, καθώς και κάθε ζημία που μπορεί να καταγγελθεί  από τρίτους σε σχέση με τη δημοσίευση του ίδιου.

Η  PRÉNATAL διατηρεί επίσης το δικαίωμα να αποκαλύψει τα στοιχεία του συντάκτη ενός μηνύματος που έχει στην κατοχή της, αν ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η PRÉNATAL διατηρεί το δικαίωμα να απενεργοποιήσει το χρήστη από  τη συμμετοχή στην υπηρεσία, με αποτέλεσμα την ακύρωση του λογαριασμού του χρήστη, αν αντιληφθεί, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια, ότι ο χρήστης παραβιάζει τις διατάξεις που αναφέρονται στην παρούσα συμφωνία, καθώς και  στην ισχύουσα νομοθεσία.

Η PRÉNATAL  εμπιστεύεται την κοινή λογική των χρηστών, προκειμένου η  Community να είναι ένας πολιτισμένος και ευχάριστος χώρος συνάντησης έτσι ώστε να είναι ελάχιστες οι παρεμβάσεις.

Κανόνες Netiquette
Η PRÉNATAL καλεί τους νέους χρήστες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Community, πριν ξεκινήσουν να στέλνουν σχόλια, φωτογραφίες και βίντεο, για να κατανοήσουν το περιβάλλον και για να ασχοληθούν με την Community με τον καλύτερο τρόπο.

Ο χρήστης καλό είναι να ελέγχει πάντα αυτά που στέλνει και να βεβαιώνεται ότι το υποβαλλόμενο υλικό είναι σύμφωνο με τους κανόνες της Community.

Ο χρήστης καλό είναι να γράφει ένα μήνυμα σαφές, με ένα κατάλληλο τίτλο, καλής ποιότητας, αν πρόκειται για φωτογραφίες ή βίντεο.

Το Forum δεν είναι chat και καλό είναι οι χρήστες να μην ανταλλάσσουν μακροσκελείς ερωτήσεις και απαντήσεις με έναν άλλο χρήστη, ειδικά όταν πρόκειται για προσωπικά ζητήματα άλλων χρηστών.

Ο χρήστης συνιστάται να μη χρησιμοποιεί πολύ μακροσκελείς  τίτλους ή που δημιουργούν σύγχυση.

Ο χρήστης που στέλνει ένα περιεχόμενο που απευθύνεται αποκλειστικά σε έναν άλλο χρήστη πρέπει πάντα να θυμάται ότι η Community είναι ένας δημόσιος χώρος και ότι  το περιεχόμενο του μηνύματος θα  διαβαστεί  από όλους.

Η  PRÉNATAL  ζητά το σεβασμό των άλλων χρηστών, ειδικά εκείνων που έχουν διαφορετικές ιδέες από τον γράφοντα.

Chat
Το Chat έχει ως στόχο την άμεση επικοινωνία μεταξύ των χρηστών της Community. Η  PRÉNATAL διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει κατ ‘επιλογή της μηνύματα που έχουν ήδη δημοσιευθεί και δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο του Chat που δημιουργήθηκε απευθείας από τους χρήστες της Community.

Όλες οι πληροφορίες στο Chat προέρχονται από πηγές εκτός Prénatal και η ίδια δεν ελέγχει και δεν παρεμβαίνει στο περιεχόμενό τους.

Η συμμετοχή στο Chat συνεπάγεται το ενδεχόμενο η ταυτότητα του χρήστη, όπως φαίνεται κατά τη διαδικασία της εγγραφής για τις υπηρεσίες της Community, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που ανταλλάσσονται, να γίνουν γνωστά στους άλλους συμμετέχοντες στην υπηρεσία κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων.

Forum
Το Forum απευθύνεται σε θεματικές συζητήσεις και ως εκ τούτου ένας συντονιστής θα ελέγχει τα μηνύματα που αποστέλλονται ή δημοσιεύονται με αποκλειστικό σκοπό την προστασία της Community από άσχετες παρεμβάσεις και δραστηριότητα spamming. Ο συντονιστής διατηρεί επίσης το δικαίωμα να μη δημοσιεύσει, να αφαιρέσει (ακόμη και μετά το αίτημα άλλων χρηστών) ή να τροποποιήσει μηνύματα που περιέχουν ορισμένα προσωπικά δεδομένα, εμπορικές πληροφορίες ή πληροφορίες που δεν έχουν σχέση με τους στόχους που επιδιώκονται στο φόρουμ, επιθετικά και προκλητικά σχόλια ή  που δεν συνάδουν  με το πνεύμα του φόρουμ ή την πολιτική της ιστοσελίδας. Η PRÉNATAL, συνεπώς, δεν εγγυάται τη δημοσίευση των μηνυμάτων που αποστέλλονται στο Φόρουμ.

Η συμμετοχή στο Φόρουμ περιλαμβάνει το ενδεχόμενο η ταυτότητα του χρήστη, όπως φαίνεται κατά τη διαδικασία της εγγραφής για τις υπηρεσίες της Community, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που ανταλλάσσονται, να γίνουν γνωστά στους άλλους συμμετέχοντες στην υπηρεσία μέσω των μηνυμάτων που δημοσιεύονται.Ιδίως το περιεχόμενο που δημοσιεύεται, και κάθε πληροφορία ή δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που περιλαμβάνονται σε αυτό, μπορεί να γίνουν γνωστά και σε μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη δημοσίευσή τους από τις μηχανές αναζήτησης.

Για την επαρκή προστασία του απορρήτου και της ιδιωτικής σου ζωής, συνιστάται:

α) Όσον αφορά τα στοιχεία εγγραφής:

– αν θέλεις να διατηρήσεις την ανωνυμία σου, δεν εισάγεις το όνομα και το επώνυμό σου στα στοιχεία εγγραφής, αλλά χρησιμοποιείς ένα nickname με το οποίο δεν μπορεί να εντοπιστεί η ταυτότητά σου. Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία επικοινωνίας (όπως για παράδειγμα, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) που θα πρέπει να κοινοποιήσεις κατά την εγγραφή στην ιστοσελίδα δεν δημοσιεύονται αυτόματα στην ίδια ιστοσελίδα μαζί με τα σχόλια.

β) Όσον αφορά το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών σου:

– εξέτασε με την απαιτούμενη προσοχή τη δυνατότητα, στις παρεμβάσεις σου, να περιλαμβάνεις ή όχι προσωπικά δεδομένα -συμπεριλαμβανομένων της διεύθυνσης e-mail ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας– που μπορούν να αποκαλύψουν, έστω και έμμεσα, την ταυτότητα, τη διεύθυνσή σου, τον τόπο περίθαλψης, τον τόπο εργασίας, το σχολείο, κλπ. (Σκέψου, για παράδειγμα, την περίπτωση που το μέλος της κοινότητας, καταγράφοντας την εμπειρία του ή περιγράφοντας την κατάσταση της υγείας του, αναφέρεται σε τόπους, ανθρώπους, συνθήκες που επιτρέπουν έστω και έμμεσα την αποκάλυψη της  ταυτότητάς του  ή του νοσηλευτικού προσωπικού, κ.λπ.).

– εξέτασε τη δυνατότητα να δημοσιεύσεις, ή όχι, φωτογραφίες ή βίντεο που μπορεί καταστήσουν αναγνωρίσιμα άτομα και μέρη.

– πρόσεξε ιδιαίτερα το ενδεχόμενο  στις παρεμβάσεις σου  την προσθήκη στοιχείων που μπορεί να αποκαλύψουν, έστω και έμμεσα, την ταυτότητα τρίτων, όπως, για παράδειγμα, άλλα άτομα που έχουν την ίδια παθολογία, κοινή ανθρώπινη εμπειρία ή ιατρική πορεία.

Σύμφωνα με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, σου υπενθυμίζουμε  ότι σε περίπτωση ανάγκης μπορείς να ασκήσεις τα δικαιώματά σου σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κώδικα σε σχέση με τα δεδομένα που απαιτούνται από τον χειριστή της ιστοσελίδας και παρέχονται από το χρήστη. Ειδικότερα, έχεις το δικαίωμα, αν δεν επιθυμείς να συμμετάσχεις  στις δραστηριότητες της ιστοσελίδας (forums, blogs, κ.λπ.) να ζητήσεις  τη διαγραφή των προσωπικών σου δεδομένων, και επίσης, μπορείς να ζητήσεις την ενημέρωση, τη διόρθωση ή και την ενσωμάτωση των δεδομένων.

Η προειδοποίηση του κινδύνου που εκφράζεται εδώ, ισχύει επίσης για τη δυνατότητα σχολιασμού των προϊόντων προς πώληση στην ιστοσελίδα της PRÉNATAL.

Χρήση υλικού και πληροφοριών που παρέχονται από το χρήστη
Η PRÉNATAL διατηρεί το δικαίωμα να κάνει οποιαδήποτε χρήση του υλικού που δημοσιεύεται από τους χρήστες, χωρίς περιορισμούς χώρου ή χρόνου, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να προβεί σε τροποποιήσεις, επεξεργασία, προσαρμογή, μετάφραση και οτιδήποτε άλλο απαιτείται για τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα, αναφέροντας το χρήστη ως δημιουργό του υλικού.

Τροποποιήσεις
Η PRÉNATAL έχει το δικαίωμα, χωρίς να αναλαμβάνει καμία υποχρέωση να το πράξει, να αναθεωρήσει, να τροποποιήσει, να προσαρμόσει, να μετακινήσει ή να αφαιρέσει οποιοδήποτε υλικό το οποίο φορτώθηκε ή διατίθεται ως μέρος των υπηρεσιών της Community ή γενικά στο τμήμα των δημοσιεύσεων, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια και χωρίς καμία προειδοποίηση.

Όροι παροχής
Οι υπηρεσίες της Community διατίθενται στο χώρο και στο νομικό πλαίσιο όπου βρίσκονται, χωρίς καμία εγγύηση όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και τρόπο παροχής υπηρεσιών.

Η PRÉNATAL δεν εγγυάται τη συνεχή, αδιάκοπη ή ασφαλή πρόσβαση σε οποιαδήποτε υπηρεσία τηςCommunity, δεδομένου ότι η ιστοσελίδα  είναι η συνισταμένη  πολλών παραγόντων μερικές από τις οποίες δεν είναι υπό τον έλεγχο τηςPRÉNATAL. Η PRÉNATAL διατηρεί το δικαίωμα να αναστείλει, εν όλω ή εν μέρει, τις  υπηρεσίες τηςCommunity ή ακόμα και να τις διακόψει, πάντα εν όλω ή εν μέρει, μόνιμα για οποιοδήποτε λόγο.

Περαιτέρω προϋποθέσεις
Η  PRÉNATAL διατηρεί το δικαίωμα να θέτει και να σου ζητά να δέχεσαι, από καιρό σε καιρό, πρόσθετους όρους χρήσης που εφαρμόζονται σε συγκεκριμένα τμήματα ή τομείς της υπηρεσίας. Οι πρόσθετοι όροι θα αναφέρονται στα σχετικά τμήματα  της υπηρεσίας.

7. Αποποίηση ευθυνών περιεχομένου
Η PRÉNATAL έχει καταβάλει όλες τις προσπάθειες για να αποφευχθεί η δημοσίευση στην ιστοσελίδα της υλικού που μπορεί να περιγράφει καταστάσεις σωματικής ή ψυχολογικής βίας ή, ανάλογα με την ευαισθησία των χρηστών τηςPRÉNATAL , να θεωρηθεί παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών και των πεποιθήσεων ή να προσβάλει την αξιοπρέπεια.

Σε κάθε περίπτωση, η PRÉNATAL δεν εγγυάται ότι το περιεχόμενο που περιλαμβάνεται ή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα είναι κατάλληλο ή νόμιμο σε άλλες χώρες εκτός της Ιταλίας.

Ωστόσο, σε περίπτωση που τα εν λόγω περιεχόμενα θεωρούνται παράνομα σε ορισμένες από τις χώρες αυτές, σε παρακαλούμε να μην έχεις πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας και αν συνεχίσεις να έχεις πρόσβαση σε αυτή, σε ενημερώνουμε ότι η χρήση των υπηρεσιών που παρέχονται από την PRÉNATAL θα είναι αποκλειστικά προσωπική σου  ευθύνη.

Η PRÉNATAL έχει λάβει μέτρα που εξασφαλίζουν ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της PRÉNATAL είναι ακριβές, ενημερωμένο και ελεγμένο το μέγιστο δυνατό.

Ωστόσο, η PRÉNATAL δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για την ακρίβεια και την πληρότητα του περιεχομένου που αναρτάται από τους χρήστες στην ιστοσελίδα της PRÉNATAL, με εξαίρεση την ευθύνη της για δόλο και βαριά αμέλεια, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Επιπλέον, η PRÉNATAL δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ιστοσελίδα θα λειτουργεί συνεχώς  και αδιαλείπτως ή χωρίς σφάλματα, λόγω της σύνδεσης με το διαδίκτυο. Σε περίπτωση προβλημάτων κατά τη χρήση της ιστοσελίδας μας, σε παρακαλούμε να επικοινωνήσεις  μαζί μας στο τμήμα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Η ομάδα της PRÉNATAL θα είναι στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσει να αποκαταστήσεις την  πρόσβαση στο site, αν αυτό είναι εφικτό.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την υπηρεσία παροχής Internet ή να ελέγξεις ότι κάθε συσκευή για τη σύνδεση  με το διαδίκτυο και το περιεχόμενο των ιστοσελίδων έχει ενεργοποιηθεί σωστά, συμπεριλαμβανομένου και του browser Internet.

Παρά το γεγονός ότι η PRÉNATAL προσπαθεί να εξασφαλίσει την ομαλή πρόσβαση στην ιστοσελίδα της, η δυναμική φύση του διαδικτύου και των περιεχομένων του μπορεί να μην επιτρέπει στο site τηςPRÉNATAL να λειτουργεί χωρίς διακοπές λόγω πιθανής ενημέρωση της ιστοσελίδας.

Η PRÉNATAL έχει υιοθετήσει επαρκή τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας για την προστασία του περιεχομένου και των υπηρεσιών που προσφέρονται στοsiteτης PRÉNATAL, της ακεραιότητα των δεδομένων κίνησης και των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, προκειμένου να αποτρέπεται η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή πρόσβαση σε δεδομένα και ο κίνδυνος διάδοσης, καταστροφής ή απώλειας δεδομένων κατά την επεξεργασία των πληροφοριών που θεωρούνται εμπιστευτικές για τους χρήστες τηςPRENATALκαθώς και να εμποδίζεται η αυθαίρετη ή παράνομη χρήση αυτών των δεδομένων και πληροφοριών.

8. Πληροφορίες και συμβουλές γενικού και/ή εξειδικευμένου χαρακτήρα στο site

Οι υπηρεσίες και οι διαθέσιμες πληροφορίες στο site είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την επακόλουθη ιατρική διάγνωση. Ως εκ τούτου, το περιεχόμενο της ιστοσελίδας δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης θα πρέπει γνωρίζει ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από την ιστοσελίδα της PRENATAL δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθούν για διάγνωση ή θεραπεία ενός προβλήματος υγείας ή ασθένειας χωρίς τη συμβουλή εξειδικευμένου γιατρού.

Ο χρήστης θα πρέπει να συμβουλεύεται τον οικογενειακό του γιατρό για τυχόν προβλήματα υγείας και να ελέγχει τις πληροφορίες αυτού του site. Η PRÉNATAL δεν φέρει καμία ευθύνη για ζημιές που θα μπορούσαν να προκληθούν στους χρήστες από τη χρήση του περιεχομένου της παρούσας ιστοσελίδας.

9. Δημοσιεύσεις
Αυτή η ιστοσελίδα δεν αποτελεί εφημερίδα ή περιοδικό και ενημερώνεται όποτε είναι αναγκαίο και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του περιεχομένου.

10. Νομοθεσία
Οι παρόντες Γενικοί όροι και Προϋποθέσεις ρυθμίζονται από την ιταλική νομοθεσία.