Δημοσιεύτηκε 06.12.2016 16

Ζήλια για τη baby sitter

Πρέπει να επιστρέψεις στη δουλειά και χρειάζεται να αφήσεις το παιδί σου σε μια baby sitter; Μη  ζηλεύεις… η μαμά είναι πάντα η μαμά!

 

Δεν είναι απλό να εμπιστευτείς το παιδί σου σε κάποιον, είτε πρόκειται για τον παππού και τη γιαγιά,είτε για ένα πρόσωπο έξω από την οικογένεια όπως μια baby sitter.

Μετά από μια προσεκτική επιλογή και χίλιες υποδείξεις, θα είσαι ευτυχισμένη για όλη τη βοήθεια που θα σου προσφέρει, αλλά μπορεί να νιώσεις κι ένα τσίμπημα ζήλιας στη σκέψη ότι εκείνη θα περνά όλη την ημέρα με το παιδί σου. Μην ανησυχείς, είναι εντελώς φυσιολογικό!

Αντίθετα από τον παππού και τη γιαγιά, που “κακομαθαίνουν” το παιδί, η baby sitter θα ακολουθεί πιο πρόθυμα τις συστάσεις σου και μπορείς να είσαι βέβαιη ότι η διαπαιδαγώγηση και οι κανόνες που θέλεις να μεταδώσεις στο παιδί σου θα είναι σεβαστές, αλλά δεν θα γίνει για το λόγο αυτό το άλλο σου εγώ. Να θυμάσαι ότι ο ρόλος σου είναι μοναδικός και συγκεκριμένος για το παιδί σου! Αν εσύ είσαι σίγουρη για αυτό, δε θα έχει αμφιβολίες ούτε το παιδί σου. Από πολύ μικρά τα παιδιά ξέρουν να δημιουργούν σχέσεις με περισσότερους ανθρώπους και καταλαβαίνουν καλά ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο σημαντικοί για εκείνο.

Μη φοβάσαι λοιπόν, το μωρό σου τρέφει για εσένα απέραντη αγάπη και, ακόμα κι αν μια baby sitter φροντίζει το παιδί σου με αγάπη, δε θα μπορέσει ποτέ να πάρει τη θέση σου στην καρδιά του: γιατί η μαμά είναι πάντα η μαμά!