Μπορείτε να φανταστείτε ένα ταξίδι που καλύπτει μια απόσταση λίγο λιγότερο από 20 εκατοστά; Αυτή είναι η διαδρομή που πρέπει να κάνουν τα σπερματοζωάριαγια να φτάσουν στο ωάριο. Είναι ένας αγώνας στον οποίο μόνο μερικές εκατοντάδες θα καταφέρουν να φτάσουν στο τέρμα και ένα μόνο, το πιο δυνατό και γρήγορο, θα καταφέρει να νικήσει διαπερνώντας το φράγμα που προστατεύει το ωάριο, αρχίζοντας έτσι τη διαδικασία μετατροπής σε μια νέα μορφή. Μόλις μπει, η επιφάνεια του ωαρίου θα αρχίσει να τροποποιείται εμποδίζοντας έτσι την είσοδο και άλλων σπερματοζωαρίων.
Έτσι δημιουργείται το πρώτο κύτταρο του μωρού και αρχίζει μια νέα ζωή: 23 χρωμοσώματα του μπαμπά και 23 χρωμοσώματα της μαμάς ενώνονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα εκπληκτικό κύτταρο 46 χρωμοσωμάτων (ο αριθμός χρωμοσωμάτων που περιέχει κάθε ανθρώπινο κύτταρο).
Σε λίγες ώρες το νέο κύτταρο διαιρείται και πολλαπλασιάζεται συνεχώς μέχρι να πάρει ένα σχήμα που μοιάζει με βατόμουρο και ονομάζεται μορίδιο.
Ενώ πραγματοποιούνται αυτές οι αλλαγές, το μορίδιο μεταφέρεται από τη βλεννογόνο και από το εσωτερικό ρεύμα των σαλπίγγων προς την κοιλότητα της μήτρας όπου θα φτάσει σε περίπου 4 ημέρες μετά την έναρξη της γονιμοποίησης.
Στην κοιλότητα της μήτρας το μορίδιο παραμένει ελεύθερο για μερικές μέρες για να εμφυτευθεί μεταξύ της 6ης και της 12ης μέρας στη μήτρα σου, αφού έχει υποστεί και άλλες αλλαγές: γίνεταιβλαστοκύστη,όρος που σημαίνει «σάκος με έμβρυο». Το εξωτερικό του τμήμα έχει σχηματίσει έναν προστατευτικό υμένα (χόριο) το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί ιστούς (λάχνες) για να προσκολληθεί στοτοίχωμα της μήτρας.
Γύρω στην 60η–70η ημέρα από τη σύλληψη το πρώιμο έμβρυο μετατρέπεται σε έμβρυο. Από αυτή τη στιγμή το μικρό σου αναπτύσσει τη δική του οντότητα, τη δική του ζωή που, αν από τη μια μεριά είναι στενά συνδεδεμένη και εξαρτώμενη από τη ζωή σου, μαμά, από την άλλη μεριά είναι σημαντικά αυτόνομη, δραστήρια και ζωντανή.