Home Παιχνίδι για δύο Τελικές δοκιμές. Ένατος σεληνιακός μήνας.

Δημοσιεύτηκε 05.12.2016 09

Τελικές δοκιμές. Ένατος σεληνιακός μήνας.

Το παιδί σου προπονείται για να αναπνέει μόνο του.  Εσύ προετοιμάζεσαι για να το φέρεις στον κόσμο: η μεγάλη μέρα πλησιάζει. Ο καθορισμός των  τελευταίων  πρακτικών  λεπτομερειών θα σε κάνει να νιώσες πιο ανάλαφρη γνωρίζοντας ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ότι σου μένει  χρόνος και για τυχόν μικρές παραλείψεις.

Η μήτρα σου συνεχίζει να μεγαλώνει, αλλά η αίσθηση της δύσπνοιας που ένιωσες τον προηγούμενο μήνα μπορεί να έχει υποχωρήσει, επειδή το μωρό έχει ήδη πάρει θέση με το κεφάλι προς τα κάτω. Ωστόσο, αν όταν είσαι ξαπλωμένη αναπνέεις με δυσκολία, με έναεπιπλέον μαξιλάρι θα ανασηκώσεις  την πλάτη και τους ώμουςκαι θα αφήσεις πιο ελεύθερο το διάφραγμα.

Φυσικά συχνά αναρωτιέσαι πώς θα πάει, αν θα είσαι έτοιμη  και αν θα τα έχεις τακτοποιήσει όλα  όταν έρθει η ώρα να πας στο μαιευτήριο.Ακόμα κι αν δεν είσαι μανιακή με την οργάνωση, θα είναι πιο εύκολο αν προετοιμάσεις μιαλίστα με όλα όσα πρέπει να κάνεις  και να αποφασίσεις, όπως για παράδειγμα:
– Τι θα βάλειςστην τσάντα για το μαιευτήριο, με σημειώσεις για τα  πράγματα που πρέπει να πάρεις την τελευταία στιγμή. Έτσι, αν το παιδί σου έρθει νωρίτερα, θα υπάρξουν λιγότερες πιθανότητες να αφήσεις  κάτι απαραίτητο στο σπίτι, όπωςτο νυχτικό σου.Εκτός από ταπροϊόντα περιποίησης, μπορείς  να προσθέσεις ό,τι άλλο θέλεις και θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις γρήγορα τις δυνάμεις σου, όπως καραμέλες, σοκολάτα … Και επίσης  το κινητό,  τη φωτογραφική μηχανή, ένα ημερολόγιο… Φυσικά δεν θα απουσιάζουντα  μωρουδιακά ρούχα του για τις πρώτες ημέρες
Ποιος θα σου κρατάει  συντροφιά κατά τον τοκετό;Το ιδανικό θα ήταν το άτομο που παρακολούθησε μαζί σου τα μαθήματα προετοιμασίας για τον τοκετό γιατί μπορεί να σε βοηθήσει με τις αναπνοές και να σου κάνει και μασάζ στη μέση.Βεβαιώσου αν ο σύντροφός σου το θέλει πραγματικά να είναι μαζί σου εκείνες τις στιγμέςκαι αν και εσύ η ίδια το επιθυμείς.Διαφορετικά μπορείς να επιλέξεις  τη μητέρα σου, την αδελφή σου ή την καλύτερή σου  φίλη. Πρέπει να είναι έτοιμοι να σε ηρεμούν, να σε στηρίζουν κατά τις εναλλαγές της διάθεσής σου ή να σε αφήνουν μόνη σου όταν το επιθυμείς.
Μια λίστα με τα άτομαπου θέλεις να ειδοποιήσεις μόλις αρχίσει ο τοκετός και μία με εκείνα που θα ειδοποιήσεις αφού γεννηθεί το μωρό.
Αυτό το μήνα μπορεί επίσης να νιώσειςψευδείς συσπάσειςπου είναι σποραδικές, ακανόνιστες και χωρίς αλλαγές στην ένταση. Μπορεί να εμφανιστούν αν είσαι λίγο κουρασμένη, αν θέλεις να αδειάσεις την κύστη σου ή απλά από μια κίνηση του μικρού σου. Και η μήτρα σου εκπαιδεύεταιγια τη μεγάλη μέρα! Και το παιδί σου ετοιμάζεται; Ναι, και εκείνοέχει επιβραδύνει  την ανάπτυξή του, έχει συγκεντρώσειαποθέματα λίπουςκαιενέργειας εν όψει του τοκετού. Τα οστά του είναι πιο συμπαγή, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ ελαστικά ώστε να είναι πιο ευέλικτα κατά μετάβαση προς τον έξω κόσμο.Η φύση είναι μαγική,τα έχει προβλέψει όλα!