Home Παιχνίδι για δύο Όταν ένα + ένα κάνουν τρία. Τέταρτος σεληνιακός μήνας

Δημοσιεύτηκε 05.12.2016 09

Όταν ένα + ένα κάνουν τρία. Τέταρτος σεληνιακός μήνας

Η σχέση με το σύντροφό σας που μέχρι σήμερα ήταν αποκλειστική, ανοίγει σιγά-σιγά για να μπει το παιδί σας και αυτό την κάνει πιο πλούσια και πιο ολοκληρωμένη. Ο δεσμός, η επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί η ατομική και η οικογενειακή ευτυχία για το μέλλον σας και για το μέλλον του μωρού σας.

 

Συναισθηματική οικειότητα, έλξη, στήριξη και κατανόηση, σε μια συνεχήανταλλαγή μεταξύ σας: είστε σε ένα σημαντικό στάδιο της ζωής σας και της σχέση που έχετε χτίσει, οι ισορροπίες αλλάζουν.
Αν φοβάσαι ότι δεν είσαι πια ελκυστική, επειδή η κοιλιά σου έχει στρογγυλέψει και το αγαπημένο σου τζιν αρχίζει να σε στενεύει, μίλησε με το σύντροφό σου και αφήσέ τον να σου δείξει την τρυφερότητά του. Τρυφερότητα, οικειότητα ή φλογερό πάθος είναι διαφορετικοί τρόποι για να πούμε το ίδιο πράγμα: αγάπη. Το σεξ στην εγκυμοσύνη κάνει καλό και αυτή είναι η καλύτερη στιγμή. Η φύση έχει προνοήσει έτσι ώστε το μωρό σου να είναι προστατευμένο και οι σεξουaλικές σχέσεις δεν αποτελούν κίνδυνο, αν ο γυναικολόγος δεν έχει εντοπίσει συγκεκριμένα προβλήματα που να το απαγορεύουν.

Με το πέρασμα των εβδομάδων οι αρχικές ενοχλήσεις μειώθηκαν ή εξαφανίστηκαν και όλα πηγαίνουν προς το καλύτερο. Αυτό το διάστημα η όρεξη αρχίζει να αυξάνεται και φυσικά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για δίαιτα. Τα συμπληρώματα διατροφής,όπως το φολικό οξύ,  βιταμίνη Β η οποία είναι χρήσιμη για την ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα του παιδιού ή από τα μετάλλαο σιδήροςγια την πρόληψη της αναιμίας και της κόπωσης, πρέπει να περιλαμβάνονται στην καθημερινή διατροφή, μετά βέβαια από την υπόδειξη του γιατρού σου.
Μια σωστή και ποικίλη διατροφήθα εξασφαλίσει στο παιδί σου καλό σωματικό βάρος κατά τη γέννηση και θα σε βοηθήσει να επανέλθεις γρήγορα μετά τον τοκετό.

Οι αναλογίες του μικρού σου αλλάζουν και αρχίζει να μοιάζει όλο και λιγότερο με μικροσκοπική γαρίδα. Έμαθε πώςνα ανοίγει και να κλείνει τις μικρές γροθιές του,από το δέρμα του διακρίνονται τα αιμοφόρα αγγεία και τα οστά γίνονται όλο και πιο συμπαγή. Στο τέλος αυτής της περιόδου έχει μήκος 16 εκατοστά και καλύπτεται από ένα χνούδι που θα εξαφανιστεί πριν από τη γέννηση. Επίσης, καθορίζεται και το φύλο του. Στο τέλος της  δωδέκατης εβδομάδας αρχίζουν και σχηματίζονται τα γεννητικά όργανα που είναι γένους θηλυκού. Μόνο αυτό το μήνα μπορεί να γίνει αγοράκι αν παρέμβει το χρωμόσωμα Υ, που του  «χάρισε»  ο μπαμπάς, αλλιώς θα συνεχίσει την εξέλιξή του ως κορίτσι.
Έχετε ήδη σκεφτεί αν θέλετε να μάθετε αν είναι αγόρι ή κορίτσι ή προτιμάτε να περιμένετε; Η περιέργεια είναι μεγάλη, αλλά δεν επιλέγουν όλοι να την ικανοποιήσουν, λίγο μυστήριο δεν βλάπτει ποτέ.