Τσιγάρισε το τριμμένο καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι και πρόσθεσε το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Στο μεταξύ κόψε τα μανιτάρια κομματάκια και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Άσε σε σιγανή φωτιά το μείγμα για 30 λεπτά. Αν στεγνώσει, μπορείς να προσθέσεις ζωμό χορταρικών που έχεις ετοιμάσει προηγουμένως.
Στο σημείο αυτό μπορείς να προσθέσεις όλα τα μυρωδικά και λίγα λεπτά πριν το βγάλεις από τη φωτιά πρόσθεσε και το χυμό ντομάτας.
Μερικές συμβουλές ακόμα
Αυτή η σάλτσα είναι εξαιρετική με φρέσκα ζυμαρικά με αυγό. Για να εκπλήξεις τους φίλους σου στο σπίτι, μπορείς να αλείψεις τη σάλτσα αυτή σε ψημένα ψωμάκια.