Τα αβγά γεμίζουν το γιορτινό τραπέζι κυρίως το Πάσχα. Βάψτε τα με φυσικό τρόπο για πιο εντυπωσιακά πιάτα!!
Το Πάσχα είναι μια πολύ σημαντική γιορτή και από το γιορτινό τραπέζι δεν απουσιάζουν ποτέ τα αβγά!
Αν έχεις ήδη αρχίσει τον απογαλακτισμό του παιδιού σου, μπορείς να εισάγεις αυτή την υγιεινή και θρεπτική τροφή στο διαιτολόγιο του γύρω στον ένα χρόνο, λόγω του ότι μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες.
Μετά το χρόνο μπορεί να τρώει μέχρι δύο αβγά την εβδομάδα, μια τροφή με υψηλή θρεπτική αξία: λίγες θερμίδες, πολλές πρωτεΐνες, σωστή ποσότητα λιπών, πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και γεύση που αρέσει στα περισσότερα παιδιά.
Πώς θα τα μαγειρέψεις για το Πάσχα; Σφιχτά και πολύχρωμα!
Αν το παιδί σου είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε να διασκεδάσετε μαζί μαγειρεύοντας και ανακατεύοντας τα διάφορα συστατικά. Αν από την άλλη είναι ακόμα μικρό, μπορείς να του κάνεις μια έκπληξη σερβίροντας στο τραπέζι αβγά σε όλα τα χρώματα!
Για να τα ετοιμάσεις είναι αρκετά λίγα συστατικά: φρέσκα αβγά, κατά προτίμηση με λευκό κέλυφος, άσπρο ξίδι και φρούτα, λαχανικά και μπαχαρικά για να χρωματίσεις τα αβγά!
Αρκεί να βάλεις τα αβγά σε χλιαρό νερό με λίγο ξίδι μαζί με τα διάφορα συστατικά με βάση το χρώμα που επιθυμείς, να τα βράσεις για 8 λεπτά και να τα αφήσεις στο νερό για 20 λεπτά.
Να πώς θα τα βάψεις:
– για κίτρινα αβγά τα μυστικά συστατικά είναι κουρκουμάς, σαφράν ή κίτρινα κρεμμύδια
– για κόκκινα αβγά: παντζάρια, κεράσια, βατόμουρα ή karkadè
– για πράσινα αβγά: φρέσκο σπανάκι
– για μπλε αβγά: κόκκινο λάχανο
– για μοβ αβγά: χυμός από σταφύλι
– για καφέ αβγά: καφές ή τσάι
Αυτά το όμορφα πολύχρωμα αβγά μπορείτε να τα χαρίσετε, να στολίσετε το τραπέζι σας ή απλά να τα φάτε με όλη την οικογένεια… Καλή όρεξη και καλό πολύχρωμο Πάσχα!