Μια δροσερή και με πολλές βιταμίνες τροφή!
Το ήξερες ότι είναι νόστιμα, ήξερες όμως ότι κάνουν και καλό; τα αγγούρια περιέχουν κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, ιώδιο και πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος A, B, C. Πλούσια σε τρυγικό οξύ, ουσία που σταματά τη μετατροπή των υδατανθράκων σε λίπη, έχουν αποτοξινωτικές ιδιότητες, διουρητικές, διαιτητικές και αποσυμφορητικές.
Χάρη σε όλες αυτές τις ιδιότητες, είναι μια τροφή που θα πρέπει να καταναλώνεται συχνά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ακόμα πιο συχνά, γιατί βοηθά τα νεφρά να αποβάλουν τις τοξίνες που δημιουργούνται από την αναπόφευκτη κατακράτηση υγρών.
Σαν σαλάτα είναι πολύ δροσιστικό αλλά είναι και ένα εξαιρετικό συστατικό για ένα γρήγορο και δροσερό πιάτο. Έχεις μαγειρέψει ποτέ την panzanella;
Τα συστατικά για να ετοιμάσεις αυτό το πιάτο από την Τοσκάνη (για 4 μερίδες):
400 γραμ. ψωμί (καλύτερα ξερό)
2 ντομάτες
1 αγγούρι
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 κουταλιές άσπρο ξίδι
Μαύρο πιπέρι
Βασιλικός
Αλάτι
Λάδι
Πώς γίνεται
Πλύνε καλά με μαγειρική σόδα όλα τα λαχανικά πριν τα καταναλώσεις ωμά. Κόψε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και βάλ’τες σε νερό και ξίδι για λίγη ώρα. Αυτή η διαδικασία θα εξαλείψει την καυτερή γεύση του κρεμμυδιού. Ξεφλούδισε το αγγούρι και κόψ’το σε λεπτές φέτες, κόψε τις ντομάτες και βάλ΄τα όλα σε ένα μπολ. Βρέξε το ψωμί στο νερό με το ξίδι και κόψ’το με τα χέρια. Αν είναι πολύ μουσκεμένο, αφαίρεσε το επιπλέον νερό. Τώρα μπορείς να προσθέσεις όλα τα συστατικά που ετοίμασες προηγουμένως και να προσθέσεις αλάτι και πιπέρι. Τέλος, πρόσθεσε παρθένο ελαιόλαδο και λίγα φύλλα βασιλικό.
Μερικές συμβουλές ακόμα
Μπορείς να προσθέσεις τα συστατικά που προτιμάς για να κάνεις αυτό το πιάτο ακόμα πιο νόστιμο. Δοκίμασε για παράδειγμα να προσθέσεις καρύδια που περιέχουν και φολικό οξύ, απαραίτητο στην εγκυμοσύνη.