Home Το ήξερες ότι...; Μια μαμά Ιχθύς

Δημοσιεύτηκε 07.12.2016 09

Μια μαμά Ιχθύς

Είσαι μια από τις πιο τρυφερές μαμάδες του ζωδιακού κύκλου: ευαίσθητη, προσεκτική και συμπονετική: όταν πρόκειται για το μωράκι σου τίποτα δεν σου διαφεύγει… είσαι μια μαμά που ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων!

 

Οι Ιχθείς είναι ζώδιο του νερού και αυτό, όχι μόνο σαν μαμά, αλλά σαν γυναίκα, σε κάνει πολύ ευαίσθητη, συναισθηματική, θηλυκή και με μια ιδιαίτερη ικανότητα να αγαπάς. Γεννημένη από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 20 Μαρτίου, έχεις μια φυσική ικανότητα να κατανοείς τους άλλους, ακόμα και αν κάποτε έχεις την τάση να κλείνεσαι στο καβούκι σου από φόβο και, όταν γίνεις μαμά, αυτό το συναίσθημα θα γίνει ακόμα πιο ισχυρό. Είσαι ταυτόχρονα μια εύθραυστη και δυναμική γυναίκα, αλλά πραγματικά μπροστά στις πιο μεγάλες δυσκολίες έρχεται στην επιφάνεια το αγωνιστικό σου πνεύμα: ξέρεις να υπερβαίνεις τις μεγαλύτερες δυσκολίες με μεγάλη ψυχική δύναμη και είσαι πολύ διαθέσιμη και παρούσα στη ζωή του παιδιού σου, έτοιμη να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε θυσία για να το βοηθήσεις σε ώρες ανάγκης. Μπορεί να είσαι φευγαλέα και απρόβλεπτη (αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της θηλυκής σου πλευράς!) και αγαπάς πολύ τα παιδιά, τόσο πολύ που, όταν μαθαίνεις ότι θα γίνεις μαμά, αφιερώνεις αυτούς τους μήνες αναμονής προετοιμάζοντας τα πάντα για τον ερχομό του μωρού σου με την καρδιά σου γεμάτη χαρά και προσδοκίες! Από τη διαρρύθμιση του δωματίου του ως τη διακόσμηση των τοίχων και την αγορά όλων των αναγκαίων, ο δημιουργικός σου οίστρος θα είναι αστείρευτος και θα σε κρατάει απασχολημένη, μειώνοντας το άγχος που νιώθεις όταν σκέφτεσαι τον τοκετό ή τις πρώτες μέρες ζωής του παιδιού σου. Και όταν τελικά θα το σφίγγεις στην αγκαλιά σου, όλοι σου οι φόβοι εξαφανίζονται αστραπιαία και το μόνο που θα κάνεις είναι να του προσφέρεις άφθονη αγάπη και στοργή… δεν μπορείς να μην είσαι τόσο προσεκτική και συμπονετική, ειδικά με το δικό σου παιδί, στο οποίο αφιερώνεσαι κατά απόλυτο τρόπο, ακόμα και αν, ως συνέπεια, παραμελείς όλες τις δουλειές του σπιτιού! Για αυτό, μην διστάσεις να δεχτείς ή να ζητήσεις την βοήθεια των συγγενών σου, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορέσεις να τα κάνεις όλα μόνη σου.

Όταν φτάσει η στιγμή να αποχωριστείς το μωρό σου γιατί θα πάει στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο, ναι μεν θα στεναχωρηθείς, αλλά ξέρεις να είσαι θαρραλέα και να προετοιμάσεις το παιδί σου να αντιμετωπίσει τον κόσμο μακριά από τον προστατευτικό σου κλοιό. Είσαι παρούσα στην εκπαιδευτική του πορεία, παρόλο που κάποτε τείνεις να το καλομαθαίνεις λίγο και να μην είσαι τόσο απαιτητική, πράγμα για το οποίο χρειάζεται η παρέμβαση του μπαμπά, αλλά συνεργάζεσαι πρόθυμα με τις δασκάλες και με τις άλλες μαμάδες γιατί ο χαρακτήρας σου σε ωθεί να δημιουργείς εύκολα καινούργιες φιλίες. Έχεις το χάρισμα της συμπαράστασης αλλά προσοχή να μην γίνεσαι υπερπροστατευτική: θα πρέπει να αφήσεις το παιδί σου να αποκτήσει εμπειρίες χωρίς να αγχώνεσαι υπερβολικά και, την ίδια στιγμή, να βγάλεις έξω εκείνο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που διαθέτεις όταν σου χρειάζεται, για να βοηθήσεις το παιδί σου να γίνει δυναμικό και ανεξάρτητο, έστω και αν θα ξέρει ότι μπορεί πάντοτε να βασίζεται στην μαμά του!