Πολιτική επιστροφών – Prénatal Store Online
Αναζήτηση Προϊόντος...
Home Πολιτική επιστροφών
Πίσω

Πολιτική επιστροφών

Δικαίωμα υπαναχώρησης/επιστροφής
Έχεις δικαίωμα να υπαναχωρήσεις από τη σύμβαση αγοράς και να επιστρέψεις τα προϊόντα που αγόρασες, χωρίς καμία κύρωση και χωρίς να χρειάζεται να παρέχεις καμία αιτιολογία, εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που τα παρέλαβες εσύ ή κάποιος τρίτος στον οποίο δόθηκαν σαν δώρο.

Για να ασκήσεις το δικαίωμα υπαναχώρησης μπορείς να στείλεις γραπτό μήνυμα μέσω της σελίδας “Πολιτική Επιστροφών”, εισάγοντας τον αριθμό παραγγελίας και το email μέσω του οποίου έκανες την αγορά, κατόπιν ακολουθείς τις οδηγίες για να αποστείλεις το αίτημα της online επιστροφής προϊόντος. Στη συνέχεια θα λάβεις ένα e-mail επιβεβαίωσης ότι μπορείς να προχωρήσεις στην επιστροφή, που θα περιέχει συνημμένο το «Έντυπο Επιστροφής» που θα πρέπει να εισάγεις στο δέμα και τις οδηγίες για την επιστροφή του προϊόντος, με αποκλειστικά δική σου φροντίδα και έξοδα, προς τη διεύθυνση:
Κατάστημα Prenatal Avenue Mall, Λεωφ. Κηφισίας 41-47, 151 23 ΜΑΡΟΥΣΙ, ΑΤΤΙΚΗ.

Για να μπορέσεις να ασκήσεις το δικαίωμα της υπαναχώρησης, θα πρέπει να στείλεις το αίτημά σου πριν τη λήξη της προβλεπόμενης περιόδου.

Σε περίπτωση υπαναχώρησης από τη σύμβαση θα επιστραφεί το τίμημα που καταβλήθηκε προς την Prenatal AEBE, συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών (εξαιρουμένης της χρέωσης της αντικαταβολής, καθώς και τυχόν επιπρόσθετων χρεώσεων που επέλεξε ο πελάτης ως προς τον τρόπο παράδοσης) εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που η Prenatal AEBE ενημερώθηκε για το αίτημά σου. Η Prenatal AEBE διατηρεί το δικαίωμα να παρακρατήσει την επιστροφή του τιμήματος μέχρι να λάβει πίσω τo επιστρεφόμενο προϊόν ή μέχρι ο καταναλωτής να παράσχει αποδείξεις ότι έστειλε πίσω το προϊόν (όποιο από τα 2 συμβεί πρώτο).

Η Prenatal θα αποδώσει το αντίτιμο που εισέπραξε για τα επιστρεφόμενα προϊόντα με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή τους. Η επιστροφή των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί μόνο κατόπιν παραλαβής των επιστρεφόμενων προϊόντων.

Τα μεταφορικά για την επιστροφή των προϊόντων βαρύνουν εσένα. Αν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις τη μεταφορική με την οποία συνεργάζεται το online store www.prenatal.gr, πριν την επιβεβαίωση του αιτήματος υπαναχώρησης θα σου γνωστοποιηθεί το κόστος μεταφοράς για την επιστροφή των ειδών.

Επιστροφή κατεστραμμένου είδους ή λάθος παραγγελίας
Σε περίπτωση που παραλάβεις ένα λάθος είδος ή κατεστραμμένο, όταν θα κάνεις online το αίτημα της επιστροφής, παρακαλούμε να μας το δηλώσεις σαν λόγο επιστροφής, που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που αναφέρεται πιο πάνω.
Τονίζουμε ότι ο έλεγχος του προϊόντος και η ενημέρωση προς την εταιρεία θα πρέπει γίνει εντός 14 ημερολογιακών ημερών.
Θα σου ζητηθεί να μας στείλεις μία ή περισσότερες φωτογραφίες με το ελάττωμα του είδους ή με το λάθος της παραγγελίας και κατόπιν θα λάβεις ένα e-mail επιβεβαίωσης ώστε να προχωρήσεις στην αποστολή του είδους.
Σε περίπτωση που ο λόγος επιστροφής αφορά σε λάθος της εταιρείας, η Prenatal AEBE θα φροντίσει για την παραλαβή της παραγγελίας με δικά της έξοδα.

Αλλαγή είδους
Σε περίπτωση που θελήσεις να αλλάξεις το προϊόν που αγόρασες, εντός 30 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που το παρέλαβες, θα πρέπει να αποστείλεις γραπτώς το αίτημά σου στη σελίδα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (λόγος επικοινωνίας «Αλλαγή είδους που αγοράστηκε online») και μόλις λάβεις επιβεβαίωση ότι μπορείς να προχωρήσεις στην αλλαγή, θα αναλάβεις με δική σου επιβάρυνση την επιστροφή του προϊόντος προς τη διεύθυνση:
Κατάστημα Prenatal Avenue Mall, Λεωφ. Κηφισίας 41-47, 151 23 ΜΑΡΟΥΣΙ, ΑΤΤΙΚΗ.

Το προϊόν θα πρέπει να συνοδεύεται από την αντίστοιχη απόδειξη/κάρτα αλλαγής.

Η νέα παραγγελία θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με την Εξυπηρέτηση Πελατών μας και σε κάθε περίπτωση όχι πριν λάβουμε το επιστρεφόμενο είδος και ελέγξουμε την ακεραιότητά του.

Σημειώνουμε ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις που αφορούν online αγορά είδους από τον ιστότοπο www.prenatal.gr η επιστροφή ή αλλαγή δεν μπορεί να γίνει σε φυσικό μας κατάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης/επιστροφής ή αλλαγής μπορείς να συμβουλευτείς τη σελίδα Γενικοί Όροι Συναλλαγών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Άρθ. 13 Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η Prenatal AEBE, με νόμιμη έδρα στον Πειραιά, Λεωφ. Πειραιώς 74 Α, ΑΦΜ 094253629 (παρακάτω η “Εταιρεία” ή ο “Υπεύθυνος”), υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, παρέχει παρακάτω ενημέρωση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με το άθρ. 13 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 (παρακάτω “ΓΚΠΔ”), προς τους ενδιαφέρομενους (παρακάτω οι “Ενδιαφερόμενοι”).
Η Εταιρεία, με την ιδιότητα του Υπεύθυνου της επεξεργασίας, δεσμεύεται να προστατέψει την εμπιστευτικότητα και τα δικαιώματα του Ενδιαφερόμενου και, σύμφωνα με τις αρχές που προβλέπονται από τους προαναφερόμενους κανονισμούς, η επεξεργασία των παρεχόμενων δεδομένων θα διέπεται από τις αρχές της νομιμότητας, της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας.

1. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τα προσωπικά στοιχεία των Ενδιαφερόμενων θα διαχειρίζονται από την Εταιρεία για τους κάτωθι σκοπούς επεξεργασίας:

α) για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στο πλαίσιο πρόθεσης σύναψης σύμβασης ή σύμβασης που είναι αναγκαίες για την παροχή πώλησης προς τον Ενδιαφερόμενο, εφόσον ο ίδιος έχει προβεί σε μια online αγορά, ή για την παροχή ενδεχόμενων επιπρόσθετων υπηρεσιών που ζητούνται από τον ίδιο τον Ενδιαφερόμενο (όπως βοήθεια, επικοινωνία με την εξυπηρέτηση πελατών, αποστολή email και ενημερωτικών δελτίων (newsletters), χρήση συγκεκριμένων λειτουργιών της ιστοσελίδας)
β) για την τήρηση των διατάξεων των νόμων και των κανονισμών, εθνικών και διεθνών, ή για την εκτέλεση μιας εντολής της δικαστικής ή άλλης αρχής στις οποίες υπόκειται ο Υπεύθυνος
γ) για την άσκηση των δικαιωμάτων του Υπευθύνου με ειδική μνεία σε εκείνο της υπεράσπισης σε δίκη.
δ) για την πραγματοποίηση διαφόρων ενεργειών marketing, όπως προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, αποστολή ενημερωτικών, διαφημιστικών και προωθητικών υλικών και μηνυμάτων
ε) για τη διεξαγωγή αναλύσεων –μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας– με σκοπό τον καθορισμό του προφίλ του Ενδιαφερόμενου, ώστε να προσαρμόζονται οι ενέργειες marketing στις ανάγκες του
ζ) για τη διεξαγωγή αναλύσεων και ερευνών αγοράς, και σε σχέση με το βαθμό ικανοποίησης του Ενδιαφερόμενου.

Η χορήγηση των στοιχείων για τους σκοπούς επεξεργασίας που αναγράφονται στα σημεία α, β και γ είναι προαιρετική. Εντούτοις, η ελλιπής χορήγηση στοιχείων και/ή ενδεχόμενη άρνηση επεξεργασίας τους θα καταστήσει αδύνατη την παροχή των ζητούμενων υπηρεσιών. Η επεξεργασία είναι σύννομη, καθώς πραγματοποιείται στο πλαίσιο σύμβασης ή πρόθεσης σύναψης σύμβασης, με σεβασμό των διατάξεων του Νόμου και των Κανονισμών και άσκηση των δικαιωμάτων του Υπευθύνου.
Η χορήγηση των στοιχείων για τους σκοπούς επεξεργασίας που αναγράφονται στα σημεία δ, ε και ζ είναι προαιρετική. Εντούτοις, η άρνηση χορήγησής τους θα καταστήσει αδύνατο για τον Υπεύθυνο να πραγματοποιήσει τις περιγραφόμενες ενέργειες. Ο Ενδιαφερόμενος θα μπορεί επίσης να ανακαλέσει τη συναίνεσή του οποιαδήποτε στιγμή, με την ίδια ευκολία με την οποία την παραχώρησε.

2. ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η επεξεργασία των δεδομένων πραγματοποιείται σε ηλεκτρονική και/ή έντυπη μορφή, μέσω καταχώρισης, προσαρμογής, αρχειοθέτησης και μεταβίβασης των στοιχείων, και με τη βοήθεια λοιπών εργαλείων πληροφορικής.
Τα εργαλεία και τα βοηθήματα που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της διεξαγωγής των διαδικασιών επεξεργασίας είναι κατάλληλα να εγγυώνται την ασφάλεια και εμπιστευτικότητα των δεδομένων.
Κατά τη διεξαγωγή των διαδικασιών επεξεργασίας, η Εταιρεία δεσμεύεται:
• να εξασφαλίζει την ορθότητα και επικαιροποίηση των δεδομένων και να προβαίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα σε ενδεχόμενες διορθώσεις και/ή προσθήκες που ζητούνται από τον Ενδιαφερόμενο
• να υιοθετεί μέτρα ασφαλείας που διασφαλίζουν την κατάλληλη προστασία των δεδομένων, λαμβάνοντας υπ’όψιν τον πιθανό αντίκτυπο που επιφέρει η επεξεργασία στα δικαιώματα και στις θεμελιώδεις ελευθερίες του Ενδιαφερόμενου
• να γνωστοποιεί στον Ενδιαφερόμενο, στους χρόνους και στις περιπτώσεις που προβλέπονται από τον υφιστάμενο κανονισμό, ενδεχόμενη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων
• να διασφαλίζει τη συμμόρφωση της επεξεργασίας με τις εφαμοστέες διατάξεις του νόμου.

3. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Εξαιρουμένων των κοινοποιήσεων που διενεργούνται για την εκτέλεση υποχρεώσεων που απορρέουν από το νόμο, τα προσωπικά δεδομένα του Ενδιαφερόμενου ενδέχεται να γνωστοποιηθούν:
• σε εργαζόμενους και συνεργάτες του Υπευθύνου, με την ιδιότητα των κατάλληλα εξουσιοδοτημένων για την επεξεργασία των δεδομένων (“Εκτελούντες”)
• σε εταιρείες στο εσωτερικό της χώρας και του εξωτερικού που ανήκουν στον ίδιο όμιλο με τον Υπεύθυνο
• σε εμπορικούς αντιπροσώπους του Υπευθύνου που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των σημείων πώλησης
• σε εταιρείες που παρέχουν καταχώριση δεδομένων (data entry) και ψηφιακή αρχειοθέτηση
• σε εταιρείες marketing
• σε διοικητικούς και λογιστικούς συμβούλους
• σε εν γένει αρχές, επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς και οργανισμούς, τόσο εθνικούς όσο και διεθνείς
αποκλειστικά για τους προαναφερόμενους σκοπούς και σύμφωνα με την ενδεχόμενη συγκατάθεση του Ενδιαφερόμενου. Τα προσωπικά στοιχεία δεν μεταβιβάζονται.

4. ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Τα προσωπικά στοιχεία αρχειοθετούνται και υποβάλλονται σε επεξεργασία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε περίπτωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή πραγματοποιείται μόνο αφού έχει προηγουμένως υιοθετηθεί η κατάλληλη εγγύηση, όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα κανονισμό.

5. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕNΩΝ
Η Εταιρεία διατηρεί στα συστήματά της τις προσωπικές πληροφορίες σε μορφή που επιτρέπει την ταυτοποίηση των Ενδιαφερόμενων σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:
• για διάστημα που δεν υπερβαίνει την ανάγκη εκπλήρωσης των σκοπών επεξεργασίας, εκτός αν προβλέπεται κάτι διαφορετικό λόγω νομικών υποχρεώσεων ή λόγω εκτέλεσης σύμβασης
• για τη συμμόρφωση σε ειδικές νομικές υποχρεώσεις ή εκτέλεση σύμβασης
• για όσο διάστημα είναι εφαρμόσιμο και σύννομο, έως το ενδεχόμενο αίτημα διαγραφής από τον Ενδιαφερόμενο.

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ
Ο Ενδιαφερόμενος μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά του, που αναγνωρίζονται από τον ισχύοντα κανονισμό και συγκεκριμένα από τα άρθρα 15 έως 22 του ΓΚΠΔ, δηλαδή:
• Δικαίωμα πρόσβασης: Το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να λαμβάνει από τον Υπεύθυνο επεξεργασίας επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν υφίστανται επεξεργασία και, εάν συμβαίνει τούτο, το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και σε επιπρόσθετες πληροφορίες για τους σκοπούς της επεξεργασίας, τις σχετικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τους αποδέκτες των δεδομένων και/ή την κοινολόγησή τους, κ.α.
• Δικαίωμα διόρθωσης: το δικαίωμα να απαιτήσει από τον Υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν, καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μεταξύ άλλων μέσω συμπληρωματικής δήλωσης.
• Δικαίωμα διαγραφής: δικαίωμα να ζητήσει από τον Υπεύθυνο επεξεργασίας τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, εάν ισχύει ένας από τους ακόλουθους λόγους:
α) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε επεξεργασία
β) το υποκείμενο των δεδομένων ανακαλεί τη συγκατάθεση και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία
γ) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα
δ) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να διαγραφούν, ώστε να τηρηθεί νομική υποχρέωση.
• Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: το υποκείμενο των δεδομένων έχει δικαίωμα οποιαδήποτε στιγμή να αντιτεθεί στην επεξεργασία και δεν υπάρχουν επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία.
• Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Το υποκείμενο των δεδομένων δικαιούται να εξασφαλίζει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας τον περιορισμό της επεξεργασίας, στην περίπτωση που αμφισβητείται η ακρίβεια των δεδομένων, για χρονικό διάστημα που επιτρέπει στον υπεύθυνο επεξεργασίας να επαληθεύσει την ακρίβεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αν η επεξεργασία είναι παράνομη και το υποκείμενο των δεδομένων αντιτάσσεται σε αυτήν, αν ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεν χρειάζεται πλέον τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά τα δεδομένα αυτά απαιτούνται από το υποκείμενο των δεδομένων για τη θεμελίωση, την άσκηση ή την υποστήριξη νομικών αξιώσεων, αν το υποκείμενο των δεδομένων έχει αντιρρήσεις για την επεξεργασία, εν αναμονή της επαλήθευσης του κατά πόσον οι νόμιμοι λόγοι του υπευθύνου επεξεργασίας υπερισχύουν έναντι των λόγων του υποκειμένου των δεδομένων.
• Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων: να λαμβάνει τα δεδομένα σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να διαβιβάζει τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, μόνο όταν η επεξεργασία βασίζεται σε συγκατάθεση ή σε σύμβαση και διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα.
• Δικαίωμα σε μη αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων: να μην υπόκειται σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα που το αφορούν ή το επηρεάζει σημαντικά με παρόμοιο τρόπο, εκτός αν είναι αναγκαία για τη σύναψη ή την εκτέλεση σύμβασης ή βασίζεται στη ρητή συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων.
• Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή: Με την επιφύλαξη τυχόν άλλων διοικητικών ή δικαστικών προσφυγών, κάθε υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να υποβάλει καταγγελία σε εποπτική αρχή (www.dpa.gr) εάν θεωρεί ότι η επεξεργασία των δεδομένων που το αφορά παραβαίνει τον κανονισμό ΓΚΠΔ.

Όλα τα ανωτέρω ισχύουν και για τα στοιχεία των ανηλίκων τέκνων, ακόμη και των κυοφορούμενων, που συλλέγονται από την Εταιρεία για τους άνω σκοπούς.

Για να ασκήσει τα δικαιώματά του που απορρέουν από τον ΓΚΠΔ, ο Ενδιαφερόμενος θα μπορεί:
(i) να αποστείλει το αίτημά του στον Υπεύθυνο, γράφοντας e-mail στη διεύθυνση privacy.gr@prenatal.com με θέμα Privacy
(ii) ή εναλλακτικά να επικοινωνήσει γραπτώς με τον Υπεύθυνο στην παρακάτω διεύθυνση: Prénatal AEBE, Βασ. Γεωργίου Α’17 & Πραξιτέλους 131, 18532 ΠΕΙΡΑΙΑΣ.